You Are Viewing

A Blog Post

Pokerns innelista: online-SM special

Ingen har väl missat att alla har missat att poker-SM online är på gång? Med inköp lägre än Glocalnet och utan klassikern mörkpoker siktar arrangörerna på att göra mästerskapet till det mest fantastiska någonsin.

Poker-SM online 2016 spelas 24-29 maj på 888poker. Dagliga satelliter med olika inköpsnivåer finns tillgängliga på 888. Orkar man inte spela sig till en plats kan man vinna en i utlottningar på PokerEvents Facebook-sida.

Nog med reklam, nu går vi in på själva listandet (som absolut inte är reklam, utan snarare grävande journalistik).

INNE

 1. 888poker
  Att lägga online-SM 2015 på Full Tilt Poker var med facit i hand ungefär lika klokt som att ge fotbolls-VM till Quatar. Det är helt enkelt för varmt för att spela nätpoker på Full Tilt i oktober. Ryktena om att gästarbetare förolyckades under framtagandet av strukturen till PLO-eventet tror vi dock inte på.Det blir med andra ord svårt för 888poker att lyckas sämre. På till exempel satellitfronten krossar man fjolårets arrangör. En stor fördel med 888-satelliterna är att de är öppna även för internationella spelare, vilket gör att det blir fler biljetter tillgängliga. Biljetter som kan användas till vilken turnering som helst, till exempel SM, om man är svensk.Man kan förstås även strunta i att spela SM – om någon av de tiotusentals saker man hellre gör skulle råka infalla just den dagen – och välja någon annan turnering.Summa summarum: vi tror att 888poker kommer att göra ett bättre jobb med online-SM än Full Tilt.

  Vad tror du? Gå in och diskutera på Facobook-sidan.

 2. babyjanne
  Den regerande svenska mästaren i nätpoker, som får sitta kvar på sin tron en dryg månad till, förtjänar förstås en hyllning.babyjanne besegrade den högt älskade folkhjälten Rosjon headsup och tog hem ett förstapris på drygt $5 000.Typiskt svensk pokers otur. En SM-seger för Rosjon hade fått stort genomslag i mainstreammedia och hade med all säkerhet skapat en ny pokerboom i vårt avtrubbade land.För att strö ytterligare salt i såren kan vi avslöja att babyjanne var högaktuell för medverkan i SVT:s Mästarnas mästare, men stoppades. Detta då Peter ”Foppa” Forsberg sa att han hellre ”skulle tävla mot en sån där agilitykanin än en pokerspelare”.

  Tror du att babyjanne skulle ha besegrat orienteraren Karolina A. Højsgaard i nattduellen? Gå in och diskutera på Facebook-sidan.

 3. Tommy Engstrand
  Eller vad heter han nu igen, ordföranden i Svenska Pokerförbundet? Tommy Engström? Ulf Altikardes? Ulf Engström!Det är dock inte SvePofs massiva marknadsföring av online-SM som gjort att Engström förtjänat en plats på listan, för det har vi ärligt talat inte sett mycket av.Nej, det är platsen i regeringens spelutredning som gör Engström till en stjärna. Det är utan tvekan den viktigaste och mest prestigefyllda positionen en svepoffare någonsin haft, bortsett från när Ronnie Nestor spelade dragspel på Nobelfesten, förstås.Vi hoppas innerligt att Engström jobbar stenhårt för att pokern ska få en fast representant i Mästarnas mästare – detta bör rent av bli hans huvudfråga. Ett kraftfullt ställningstagande på den punkten kommer ge honom respekt och skapa förtroende hos de andra som ingår spelutredningen.

  När den biten är avklarad kommer det vara en enkel match att ta sig an saker som laglig livepoker och skattefrågor.

  Tycker du att Ulf Engström borde byta namn till Tommy Engstrand? Gå in och diskutera på

  Facebook-sidan.

UTE

1.Inköpen i SM
När Viktor ”Isildur1” Blom fick höra att inköpet till Main Event i poker-SM online är $160 satte han sin veckogamla Gorbyspirog i halsen.

Mikael Thuritz skakade sorgset på huvudet och suckade ”det blir ingen stor pott”.

William Thorson avbröt sin middag med Mehmet Kaplan och gick hem och skrev ett blogginlägg med rubriken ”Spel är haram men spel med låga inköp är ännu harammigare!”

Den enda som tog emot nyheten om sänkta SM-inköp med glädje var AIK fotbolls chefstränare Andreas Alm som omedelbart anmälde hela spelartruppen och all kanslipersonal till samtliga event och skrek ”vi måste ta en titel i år!”.

Men vad är då anledningen till dessa sänkta inköp? Main Event kommer alltså kosta $160 och de flesta övriga event blott $55.

Den officiella förklaringen är att man vill nå en nå en bredare publik och locka hobbyspelare.
Helt rimligt. I alla andra sporter (om vi nu utgår ifrån att poker är en sport) är ju SM till för allmänheten och inte för eliten.

Tycker du att 55 dollar ens är pengar? Gå in och diskutera på Facebook-sidan.

2. Mörkpoker
888poker har ett begränsat spelutbud i sin klient så det blir bara Holdem och Omaha-event i årets SM.

Den heliga mörkpokern offras således. De 26 spelare som ställde upp i mörkpokereventet förra året rasar.

Tror du att mörkpokern har en ljus framtid? Gå in och diskutera på Facebook-sidan.
3. San Marino
Bara en av många mindre framstående pokernationer vars senaste nationella mästerskap i nätpoker lockade fler deltagare än de 65 online-SM mäktade med. Vi svenska pokerspelare bara måste steppa upp och slå dem i år.

Här är fem exempel på länder som bräckte oss senast:
San Marino
Main Event lockade 121 spelare och vanns av nicket ”whydoflopssuddenlyappear”.

Vitryssland
278 spelare i Main Event. Nicket ”TommySalo257” vann före ”TommySalo878” och ”Ilove_TommySalo13”.

Vatikanstaten
66 spelare kom till start i Main Event. ”Rainbow_Smoke” tog hem segern. Noterbart är att Påve Franciskus knep sjätteplatsen under nicket ”MikeMatuPope”.

Mongoliet
Main Event, som intressant nog avgjordes i spelformen Crazy Pineapple, lockade 26 415 spelare och vanns av ”KvinnorKahn”.

Tchad
330 spelare ställde upp i Main Event. ”whydoflopssuddenlyappear”- som uppenbarligen har dubbelt medborgarskap – vann även här. En fantastisk prestation som inte fått tillräckligt med uppmärksamhet i pokervärlden.
Har påven en rolig hatt? Gå in och diskutera på Facebook-sidan.

Citaten

”Vi som skrivit här under åren vill tacka alla som har varit med på resan. Vi får ses på andra stopp än detta. Det här är från och med nu en död hållplats.”

Simon ”dybban” Lindell berättade för några veckor sedan att Superbloggen läggs ned eftersom Aftonbladet stänger sin pokersida. Men alla förklaringar ni må ha hört till detta är bara svepskäl. Den verkliga anledningen är ett bildsvepskäl. Ingen Glimne. Inga bildsvep. Ingen Superblogg. Det är den enkla sanningen.

”Prosit.”
Det vanligaste svaret man får när man berättar hur man hittar Poker-SM Online på Twitter: #psmo.